Επιτεύχθηκε ύστερα από αίτημα του Συλλόγου μας στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση laptop για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες , μέσω voucher 200 ευρώ για αγορά laptop.

Text Area by Alex: 600

119709737 198869141627288 8077963513341200597 n

Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια & Γυναίκα

Διακριτικός Τίτλος: Γυναίκα Πυρήνας Οικογένειας

FB: Monogoneiki Oikogenia

Web: www.monogoneikioikogenia.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις παρακάτω ενέργειες του Συλλόγου μας που επιτευχθήκαν ύστερα από αίτημα μας  στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση laptop  για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες.

Ο  Σύλλογός μας κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως, το Υπ. Εσωτερικών, το Υπ. Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου από 13/4/2020 αρ. πρωτ. 49042 και σε συνέχεια από  15/11/2020 με αρ πρωτ 156424. και στο γραφείο του Πρωθυπουργού από 5/11/2020 για την στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  Υστέρα από επικοινωνία μας με όλους τους φορείς μας ενημέρωσαν ότι το αίτημά μας εξετάζεται διότι πραγματικά υπάρχουν ανάγκες που θα φροντίσουν άμεσα.

Εγκρίθηκε λοιπόν η δημιουργία μια ενιαίας πλατφόρμας όπου θα δίνετε voucher  200 ευρώ για αγορά laptop, που θα είναι έτοιμη έως το τέλος Ιανουαρίου, με εισοδηματικά κριτήρια που άμεσα θα γίνονται οι διασταυρώσεις.

Συγκεκριμένα: Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους, θα ανήκουν και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα δικαιούχων   Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Η διαδικασία   Πλήρως αυτοματοποιημένη θα είναι η διαδικασία απόκτησης του voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από τους μαθητές και φοιτητές. Από τον χρήστη δεν θα απαιτείται ούτε η αποστολή αίτησης καθώς αυτοματοποιημένα θα αφορά μόνο τους δικαιούχους.   Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα εισάγοντας τους κωδικούς του TAXISnet και άμεσα θα γνωρίζει εάν εντάσσεται στους δικαιούχους και αν δικαιούται ή όχι το κουπόνι, το οποίο θα αποτελεί έναν ηλεκτρονικό κωδικό.  Εάν το δικαιούται, θα μπορεί είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop που επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Ο Σύλλογος μας, το Δ.Σ, τα μέλη μας και όλες οι Μονογονεϊκές Οικογένειες ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και ιδιαίτερα την κ. Κεραμέως  και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την στήριξη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουν οι Μονογονεϊκές Οικογένειες εντός της Πανδημίας και υποστηρίζουν την Οικογένεια και τα παιδιά.

Το Δ.Σ  και η Πρόεδρος

Ειρήνη Τσεσμελή