ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από αίτημα μας στον ΟΑΕΔ σχετικά με τις Άνεργες Γυναίκες αρχηγούς Μονογονεϊκών Οικογενειών εγκρίθηκε το ΝΕΟ Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους με έμφαση στην Γυναίκα και την Ψηφιακή Οικονομία

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Image

119709737 198869141627288 8077963513341200597 n

 Στιγμιότυπο οθόνης 2021 01 17 194413                       

        

                                                                                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις παρακάτω ενέργειες του Συλλόγου μας που επιτευχθήκαν ύστερα από αίτημα μας  στον ΟΑΕΔ σχετικά με τις Άνεργες Γυναίκες αρχηγούς Μονογονεϊκών Οικογενειών. Κατόπιν συνάντησης μας με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Μακρύ  θέσαμε το πρόβλημα της ανεργίας των Μονογονεϊκών Οικογενειών. Η κ. Μακρύ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη μας υποσχέθηκε ότι θα λάβουν σύντομα αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα και επικείμενα προγράμματα για την στήριξη αυτής της κοινωνικά ευπαθούς ομάδας. Καταθέσαμε σχετικό αίτημα από 24.09.2020 υπόψη του κ. Πρωτοψάλτη Διοικητή του ΟΑΕΔ και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς που έκαναν την υπόσχεσή τους πραγματικότητα.

Εγκρίθηκε το ΝΕΟ Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους με έμφαση στην Γυναίκα και την Ψηφιακή Οικονομία

Από τα μέσα Δεκεμβρίου λοιπόν ισχύει  η επέκταση του Προγράμματος για ανέργους που θέλουν να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ με σκοπό την στήριξη της Γυναίκας  και της Ψηφιακής Οικονομίας.

Προς ενημέρωση σας αναλυτικά σας ενημερώνουμε σχετικά με το προγραμμα:

Το πρόγραμμα υποστηρίζει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις Μονογονεϊκές Οικογένειες καθώς και όσες γυναίκες έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία με επιπλέον 60% μοριοδότηση.

Οι θέσεις είναι για 3000 ανέργους που θα καλυφθούν σε διάρκεια 22 μηνών. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 € για ατομική επιχείρηση, έως 24.000 € για επιχείρηση με τρεις δικαιούχους εταίρους. Κατόπιν αίτησης, μετά την ολοκλήρωση της 3μηνης δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 20.000 € έως 36.000 €.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι παρακάτω αλλαγές στο Πρόγραμμα Δεύτερης Ευκαιρίας,  ώστε να καταστεί  πιο ευέλικτο, ελκυστικό και αποτελεσματικό και να απορροφήσουν ταχύτερα οι υπολειπόμενες 3.000 θέσεις:

- Τουλάχιστον  το 40% των θέσεων θα καλυφτούν από άνεργες γυναίκες, αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών.

-Επιχειρήσεις ψηφιακής οικονομίας θα λαμβάνουν 40% επιπλέον μόρια

-Διευρύνονται οι δικαιούχοι, καθώς επεκτάθηκε κατά περισσότερο από 2 χρόνια το διάστημα που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα δηλαδή  από  1/1/2012-31/10/2020

- Επιτρέπεται η συστέγαση ακόμη και η λειτουργία εντός οικίας  για ψηφιακές επιχειρήσεις.

 -Οι ΑμεΑ και γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας θα λαμβάνουν 60% επιπλέον μόρια.

Δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

*Να έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2012 έως 31/10/2020

*Να μην έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α' ή β' βαθμού συγγένειας

*Να μην έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/11/2020 έως τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης και

*Να έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος ή να την έχουν ρυθμίσει και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

Στο πρόγραμμα επίσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι πρώην επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε νέα έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου από τον ΟΑΕΔ, θα προχωρήσουν στην έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ εντός δύο μηνών.

Επιπρόσθετα ο ΟΑΕΔ σε ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κατανοώντας ότι οι άνεργες μόνες μητέρες που έχουν παιδιά και φροντίζουν για την οικογένειά τους, έχει προτείνει στους  συμβούλους εργασίας σε όλη την Ελλάδα να δίνουν προτεραιότητα  σε άνεργες μονογονεϊκές οικογένειες για ένα διάστημα 30λ ώστε οι θέσεις που προκύπτουν από ζήτηση να καλύπτονται από ένα ποσοστό άνεργων Μονογονεϊκών Οικογενειών.

Ο Σύλλογος μας, τα μέλη μας και όλες οι Μονογονεϊκές Οικογένειες ευχαριστεί θερμά για την στήριξη και την ευαισθησία του Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη, της κ. Μακρή και όλο του ΔΣ  που αλληλέγγυα αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουν οι Μονογονεϊκές Οικογένειες εντός της Πανδημίας στηρίζουν την Οικογένεια και τα παιδιά.

Το Δ.Σ  και η Πρόεδρος

Ειρήνη Τσεσμελή

footer-logo.png
Γυναίκα Πυρήνας Οικογένεια
Επονιτών 7, Κάτω Καλάμάκι - Άλιμος
Τηλ.: +30 2111 179 425
monogoneikioikogenia@gmail.com
© Copyright 2021 Finance. All Rights Reserved.

Search